Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/alternc/h/humana/www/humanaterre.be/includes/menu.inc).

Opendeurdag bij Humana Terre

  • Posted on: 11 May 2015
  • By: admin
Open deur Humanaterre

Van 15u tot 17u was er open deur dag in de tuin van Humana Terre, na een schoonmaak actie met de buren van rondom de tuin en de volkstuinen van Jette.

We verwelkomden de bezoekers met brandnetelsoep, pannekoeken en ons eigen Humana Terre appelsap.

Er kwamen heel wat passanten en enkele buren langs in de tuin. Ze passeren vaak langs, maar durven niet binnenkomen of de poort is gesloten als ze langskomen. Deze keer konden iedereen profiteren van de opendeurdag om eens in de tuin te komen piepen.

Terwjil Kimo, Ruben en Mohamed de bezoekers ontvingen, werkten de anderen verder in de tuin om te tonen hoe er gewerkt wordt in de tuin van Humana Terre.

Net voor de opendeurdag werd al heel wat werk verzet. We plantten aardappelen, pompoenen, komkommers en augurken, uien, radijzen en sla. We riepen de invasie van brandnetels een halt toe en bevrijdden de bankjes en kleine paadjes in de tuin.

In de grote en de kleine serre staan verschillende bakken met kleine perspotjes met jonge plantjes van tomaten, aubergines, pompoenen, komkommers, kervel, meloen en erwtjes.

Rond 16u kregen we bezoek van de volledige delegatie van het schepencollege van de gemeente Jette. Zij werden uitgenodigd door Dimitri, onze contactpersoon bij de VUB om het project van HumanaTerre te leren kennen. Ze ontmoetten er de ploeg die ondertussen bestaat uit 5 personen 'zonder papieren' en 4 personen 'met papieren'. Kimo en Mohamed Vertelden hen levendig over de doelstelingen van het project!

 

Dutch